Головна / Дизайн кімнат / Кухня / Тренд: метал в оформленні кухні

Тренд: метал в оформленні кухні

метал в оформленні кухні

Простір кухні нами постійно експлуатується і витримує різний механічний вплив на всі основні поверхні. У свою чергу, якщо останні не відповідають вимогам зносостійкості і довговічності, то кухня поступово втрачає первинний зовнішній вигляд, стає менш функціональною.

Сьогодні хочемо розповісти вам про те, як продовжити термін служби кухонних меблів і робочих поверхонь. Наші читачі дізнаються про актуальну і неймовірно практичні тенденції оформлення кухонь з застосуванням у ній твердих металів.

Інформація для тих, хто вирішує використовувати метал в облаштуванні кухні

Всі метали володіють певними властивостями, виходячи з яких їх доцільно використовувати в тому чи іншому приміщенні. Так, розрізняють фізичні, хімічні, механічні і технологічні властивості металів, враховуючи які, можна більш усвідомлено підійти до вибору найбільш відповідного виду при оформленні кухонного простору.

  • Фізичні властивості:

— Щільність – це кількість речовини, яка міститься в одиниці об’єму

— Плавлення – здатність металу переходити з твердого стану в рідке з поглинанням теплоти

— Теплопровідність – здатність з тією чи іншою швидкістю проводити теплоту при нагріванні

— Електропровідність – провідність електричного струму крізь метал

— Теплове розширення – здатність збільшення об’єму металу при нагріванні

  • Хімічні властивості:

— Окислюваність – здатність металу вступати в реакцію з киснем під дією окисників

— Корозійна стійкість – здатність чинити опір корозії

  • Механічні властивості:

— Твердість – опір проникненню більш твердого тіла

— Міцність – опір руйнуванню під дією зовнішніх сил

— В’язкість – опір швидкозростаючим ударних навантажень

— Пружність – здатність до відновлення первісної форми і розміру після зняття тривалого навантаження

Читайте:   20 предметів, які прикрасять вашу кухню — частина 1

— Пластичність – здатність металу до зміни форми під дією навантаження, і збереженню форми після зняття навантаження.

  • Технологічні властивості:

— Ковкість— здатність до зміни форми в нагрітому або холодному стані під дією зовнішніх сил.

— Зварюваність – здатність частин металу при нагріванні міцно з’єднуватися один з одним

— Плинність – здатність розплавленого металу розтікатися і заповнювати форму

— Схильність до різання – здатність металу оброблятися шляхом різання з певною швидкістю і зусиллям.

Оформлення кухні з застосуванням виробів з металу

Як відомо, до кухні пред’являються певні вимоги і її характеристики повинні відповідати нашому уявленню про практичне і комфортне приміщення. Використовуючи метал в якості основного або додаткового матеріалу в оформленні кухні, слід ретельно підійти до вибору найбільш відповідної специфіки такого простору.

  • Метал в кухні зобов’язаний:

— бути щільним

— володіти низькою тепло-і електропровідністю

— не бути чутливим до окислювача і чинити опір корозії

— бути твердим і міцним, пружним

— загартованим, схильним до зварювання

як використовувати метал в облаштуванні кухні

Види металів в оформленні кухні

Найбільш поширеним і практичним з точки зору всіх перерахованих вище властивостей є такі метали, як: нержавіюча сталь, мідь, бронза, цинк. Ці види металів, поряд з перевагами, також мають і вагомі недоліки в різній мірі, один з яких – це досить висока вартість виробів, яка прирівнюється до ціни, наприклад, елементів з натурального каменю.

Незважаючи на це, такий метал, як нержавіюча сталь, використовується в кухні частіше за інших з багатьох причин, серед яких простота в догляді, стійкість до температур, висока міцність і стійкість до механічних пошкоджень (а також, до миючих засобів), бактерій і цвілі. Крім того, цей метал не піддається корозії і окисленню.

Читайте:   Оформляємо маленьку кухню без ремонту

як використовувати метал в облаштуванні кухні

З точки зору дизайну, нержавіюча сталь сьогодні з великим успіхом використовується не тільки в приміщеннях, де явно відчувається стиль хай-тек, але також підходить для більш традиційних інтер’єрів і сучасних кухонь в стилі ф’южн, контемпорарі, лофт, модерн.

як використовувати метал в облаштуванні кухні

  • Метал в функціональних зонах кухні

Насамперед, із металу слід зробити робочу стільницю або захисний фартух, так як зносостійкість цих зон безпосередньо залежить від якості і практичності вибраних матеріалів. До того ж, вироби з металу тут можуть бути текстурованими, полірованими, шліфованими і навіть мозаїчними, що сприяє формуванню унікального зовнішнього вигляду робочої зони.

Метал в функціональних зонах кухні

Метал в функціональних зонах кухні

Метал в функціональних зонах кухні

Догляд за металевим поверхнями на кухні

Висока практичність металів, використовуваних в приміщенні кухні, все-таки має відомі межі, тому, необхідно точно знати, що очікує в реальності, якщо зробити ставку на оформлення блискучим матеріалом.

Так, наприклад, на поверхні більшості металів, у тому числі, із нержавіючої сталі, видно всі плями і подряпини, особливо, якщо глянсова фактура. Також, метал з часом тьмяніє, а значить, варто докласти певні зусилля для того, щоб поверхні прослужили якомога довше.

Отже, стільниці і фартухи, панелі на стінах, металеві вставки на фасадах і крайки на кутах меблів слід щодня протирати м’якою вологою тканиною, просоченою миючим засобом, яка не залишає розводів. Попередити появу подряпин допоможуть спеціальні не абразивні засоби, призначені для подібного роду виробів. Разом з тим, варто зауважити, що займатися обробкою і приготуванням продуктів харчування, в тому числі, їх нарізкою, необхідно на призначених для цього дошках. До того ж, ставити гарячі предмети на металеву поверхню без підставки також не рекомендується.

Догляд за металевим поверхнями на кухні


Рекомендуем прочитать:




Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*