Головна / Меблі для дому / Якою має бути мийка на кухні

Якою має бути мийка на кухні

На кухні без мийки не обійтися. При готуванні потрібно обов’язково щось помити, налити води і кудись скласти брудний посуд. Зручність кухонної зони в основному залежить від грамотного розподілу простору і розташування раковини. Обов’язково, щоб мийка була простою в догляді і максимально вписувалася в переважаючий інтер’єр.

Які є види мийок

Є одинарні і подвійні раковини. Матеріали можуть бути різноманітними, як і форми, розміри. Подвійні мийки для кухні https://kranok.ua/ua/dve-chasha-nerzh більш зручні і практичні.

Найпопулярнішими можна вважати:

  • Кругла. Класична, універсальна форма, яку можна зустріти на багатьох кухнях. Досить містка і зручна;
  • Квадратна. Вибір матеріалу досить великий, тому можна придбати щось особливе для своєї кухні. Великий плюс – у місткості, але кути вимагають особливого очищення;

Прямокутна. Вони є найбільш місткими, але для монтажу потрібно мати відповідну стільницю і місце.
Є ще й кутові. Це найбільш відповідний варіант для компактних кухонь, так як можна заощадити робочий простір. Зустрічаються моделі і нестандартних форм.Якою має бути мийка на кухні

Чим хороші подвійні мийки

Подвійні мийки мають ряд переваг:

  • При митті тари в одній ємності можна відмивати забруднення, а в іншій буде зручно обполіскувати;
  • Економиться вода, так як її зазвичай використовують для ополіскування посуду і миття овочів;
  • Якщо немає гарячої води, в одній чаші можна зробити теплий розчин з миючим засобом;
  • Якщо посуд занадто забруднений, то в одній частині його можна замочити, а другу використовувати для звичних справ;
  • Якщо потрібно розморозити продукти, для цього легко задіяти одну з чаш.Дві мийки роблять кухню більш зручною і функціональною. У компанії “КРАНОК” є різні моделі, так що можна підібрати будь-яку з урахуванням особистих потреб і розмірів робочої поверхні.
Читайте:   Як зробити шафу для брудного взуття

 

Якою має бути мийка на кухні

Що враховувати при виборі

Звичайно, важлива доцільність. Потрібно вибирати максимально зручні чаші, щоб отримати більше місця для маніпуляцій.

Також варто звертати увагу на наступні критерії:

  • Глибина і ширина. Тут все залежить від ваших побажань. Якщо ви готуєте у великих обсягах, часто використовуєте листи і каструлі, тоді дрібна мийка не для вас. Краще Розглядати середню глибину (від 15 до 30 см);
  • Форма і розміри. Це індивідуальні критерії, що залежать від параметрів робочої поверхні, місця розташування стільниці та інших факторів;
  • Накладна або врізна. Перший варіант не дуже зручний в монтажі, так як фіксація відбувається на шафці, а врізна кріпиться за рахунок бортиків на випиляному отворі;
  • Матеріал. Раковини можуть бути зроблені з кераміки, нержавіючої сталі, акрилу, штучного каменю, міді і навіть зі скла (зустрічаються вкрай рідко).
    Деякі моделі доповнюються аксесуарами (дошки, пристрої для сушіння посуду і т.д.). Зустрічаються вироби зі спеціальними сітками на дні чаші, що запобігають появі відколів і подряпин. Також є варіанти з вбудованими подрібнювачами відходів.

Як доглядати за кухонною раковиною

Щоб виріб прослужив довго, за ним варто правильно доглядати.

Дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  • після кожного використання потрібно обполоснути чашу теплою водою і протерти насухо м’якою ганчіркою;
  • раз на кілька днів робіть спецобробку. Для цього можна використовувати засіб для посуду;
  • якщо виріб з нержавійки, тоді для догляду потрібно придбати спеціальний гель. Порошком чистити не можна, так як він може пошкодити поверхню;
  • для проведення повноцінного очищення мийок з граніту або штучного каменю, потрібно купувати засіб, відповідний для конкретного матеріалу.Також слід регулярно проводити дезінфекцію. Для цього просто наповніть чашу водою і додайте трохи оцту. Через пару годин все злийте і прополощіть поверхню.

Рекомендуем прочитать:




Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*