...
Головна / Побутова техніка для дому / Плита електрична: плюси та мінуси

Плита електрична: плюси та мінуси

Електроплити можна зустріти будь-де, від звичайних квартир у багатоповерхівках до заміських дач і котеджів. Їх встановлюють навіть у газифікованих будинках, відмовляючись від «блакитного палива». Які плюси та мінуси є у такої техніки, і чому вона користується популярністю? Поговоримо нижче.

Плита електрична

Плюси електричних плит

  1. Максимальна безпека. Відсутність відкритого вогню зводить до мінімуму ризик влаштувати пожежу або опікуватися. Електрика набагато безпечніша за газ, який може непомітно протікати і стати причиною справжньої катастрофи.
  2. Зручна експлуатація. Конфорки повільно нагріваються і остигають, завдяки чому можна отримати смачну та соковиту страву, томлену під кришкою. Приготовлена ​​їжа довго залишається теплою, якщо не знімати її із плити. Поверхня не розжарюється до краю, що, знову ж таки, не дає обпектися.
  3. Простота догляду. Поступове нагрівання призводить до повної відсутності бризок (наприклад, розпеченої олії), тому доглядати за плитою та навколишніми поверхнями одне задоволення: досить поверхневого прибирання вологою ганчіркою.
  4. Широкий функціонал. Електричні плити мають величезний ряд можливостей, яких немає в газових моделях. Можна виставляти час готування, регулювати підсвічування, навіть користуватися програмами автоприготування страв.
  5. Високий рівень ККД. Нагрівається тільки сама конфорка, а не повітря в приміщенні, що гарантує максимально продуктивну роботу при невеликій витраті електрики.
  6. Дорогий зовнішній вигляд. Електроплити виглядають дуже стильно, що пояснюється, зокрема, відсутністю громіздких чавунних ґрат. Особливо красиві індукційні моделі у строгому чорному кольорі.
  7. Тиха робота. Плита не видає абсолютно ніяких звуків, на відміну від полум’я, що потріскує, тому можна випити чай в нічній тиші або займатися запізнілим готуванням.

Мінуси електричних плит

  1. Висока ціна. Просунуті електроплити стоять відповідне: в середньому — на 20-30% дорожче за газові моделі зі схожими характеристиками.
  2. Складний монтаж. Найчастіше для плити доводиться виводити окрему електролінію.
  3. Нагрів треба чекати. Іноді ці кілька хвилин виявляються критичними — наприклад, у ранковій метушні.
  4. Індукційні моделі вимагають використання спеціального феромагнітного посуду.

А що про духовку?

Крім робочої поверхні, в кухонній плиті є духова шафа. Зазвичай він теж працює від електрики, що набагато зручніше за готування газу. Електродуховки мають десятки робочих режимів і можливостей, від точного регулювання температури до таймера і спецпрограм (верхній, нижній, комбінований нагрівання, самоочищення, вентилятор і так далі). Вони рівномірно прогріваються з усіх боків, завдяки чому їжа не підгоряє та зберігає максимум корисних властивостей. Для тих, хто любить експериментувати з запеченим м’ясом, пишною випічкою або оригінальними стравами, купити електродуховку разом з варильною поверхнею — найкраще рішення.



Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*