Головна / Побутова техніка для дому / Як вибрати електром’ясорубку

Як вибрати електром’ясорубку

В даний час вибір такого побутового агрегату, як електрична м’ясорубка, досить складна задача в тому плані, що виробники постачають на ринок велику різноманітність моделей. Як у всьому цьому розібратися і вибрати для дому таку, яка повністю влаштує вас і вашу сім’ю і не буде мати зайві функції, за які доведеться переплачувати? Для цього потрібно ясно розуміти, що ж на «практиці» позначають ті або інші цифри в документації на агрегат.

У першу чергу будь-яку господарку при виборі м’ясорубки цікавить, наскільки ефективно вона буде переробляти сире м’ясо. Тому потрібно орієнтуватися на її потужність. Вона є визначальним показником для такого роду побутового приладу. Чим потужність більше, тим продуктивність вище. Однак слід розуміти різницю між максимальною та номінальною потужністю.

Як вибрати електром'ясорубку

Якщо під ніж м’ясорубки потрапила кістка, то шнек тимчасово зупиняється, намагаючись її перемолоти. Але в такому режимі максимальної потужності) агрегат може працювати тільки дуже короткий час (в середньому – до 1 хв). Її межа в різних моделях коливається від 1 до 2 кВт. Але вона не є показником працездатності виробу. Тому слід уточнити, так яка все-таки потужність вказана у документації: максимальна або номінальна?

Саме номінальна визначає продуктивність, відображаючи «зусилля», з яким м’ясорубка переробляє м’ясо. Вона може бути в межах від 350 до 1500 Вт. Така м’ясорубка здатна за 1 хв переробити від 1000 до 2500 г «сировини». Однак треба враховувати, що разом з потужністю «росте» і споживання електроенергії.

Додаткові функції електром’ясорубки

Всі інші характеристики електричної м’ясорубки дають уявлення про той «сервіс», який пропонує виробник. Розглянемо додаткові можливості таких виробів.

функції електром'ясорубки

Реверс – ця функція дуже корисна при обробці мускулястих шматків м’яса. Кожен знає, скільки зусиль і часу вимагає очищення шнека і ножа від жил, які на нього намоталися. Однак якщо є кнопка «автореверсу», то досить зупинити м’ясорубку, натиснути цю кнопку, і шнек «дасть» зворотний хід. Будь ласка, витягайте жили без розбирання всієї м’ясорубки. Заощаджує і час, і нерви.

Читайте:   Як правильно вибрати вбудовану електричну духову шафу

Дуже корисний захист від перевантаження. Не потрібно забувати, що двигун в м’ясорубці електричний. А такі двигуни від тривалої роботи в режимі перевантаження можуть легко вийти з ладу. Потрібно лише поцікавитися, який саме захист передбачений в даній моделі. Переважно електричне блокування двигуна (на основі біметалічних пластин).

При виборі конкретної моделі необхідно розібратися, які засоби входять в комплект поставки, а також з якістю окремих деталей, особливо ножа. Кращим вважається ніж, який має вигляд серпа з нержавіючої кованої сталі. Всі речі – на розсуд господині дому. У цю категорію входять різні диски, насадки, формочки. Можна поцікавитися, у разі необхідності, про можливість покупки якогось приладдя додатково.

Не потрібно забувати і про те, як зберігати м’ясорубку. Адже користуються нею не кожен день. Значить, її габарити також відіграють роль. Важливо, з чого зроблені ніжки і як вони регулюються. Від цього залежить стійкість агрегату при роботі. І ще одна важлива деталь — з чого зроблений корпус м’ясорубки? Зрозуміло, що він повинен бути нержавіючим і сталевим. На це теж слід звернути увагу.


Рекомендуем прочитать:




Залишити коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*