Щоб на кухні як можна довше панував порядок, потрібно правильно організувати зберігання продуктів харчування, посуду, кухонного приладдя та інших дрібниць. Сьогодні ми говоримо про спеції і про те, як зробити їх зберігання зручним у використанні.
- Багаторівнева підставка
Якщо у вас маленька кухня з невеликою кількістю шаф, ця ідея зберігання дозволить компактно розмістити спеції на трьох рівнях – так всі спеції помістяться на порівняно невеликій полиці в шафі верхнього рівня, а також ви відразу зможете дістати потрібну ємність зі спеціями навіть з третього ряду, не зачіпаючи два передніх.
- Лоток зі спеціями
Невеликий мобільний лоток з отворами для ручок стане незамінним помічником під час приготування їжі. Незаперечною перевагою є те, що зберігати його ви можете навіть у важкодоступному місці, дістаючи тільки тоді, коли вам необхідна та чи інша спеція. Можливість «підібратися» до кожної ємності дозволить утримувати цей лоток в чистоті і порядку. Радимо в цьому випадку використовувати стікери з назвами спецій на кришках ємностей.
- Піднос зі спеціями
Якщо ви зібралися готувати, дістаньте необхідні вам спеції і поставте їх на піднос, якій в свою чергу помістіть поруч з місцем, де ви готуєте – біля плити або на кухонному острові. Маючи все під рукою, вам не доведеться бігати по кухні, щоб дістати спеції.
- Міні-склад зі спеціями
Зберігайте часто використовувані спеції в самому доступному місці – на дверях кухонної шафи. Поповніть запаси ємностей потрібного розміру і висоти, щоб вони вміщалися на цих міні-полицях.
- Настінна організація зберігання спецій
Багаторівневу стійку зі спеціями можна прикріпити до робочої поверхні в безпосередній близькості біля плити. Таке розташування спецій безсумнівно звільнить, як мінімум, одну полицю на кухні.
- На гачку
Хромований рейлінг з контейнерами для спецій – ще одна можливість помістити спеції на стіну робочої поверхні. Такий рейлиг і виглядає стильно, і дуже практичний.
- Висувний ящик
Висувні ящики ідеально підходять для зберігання спецій. Вони дозволяють мати всі спеції під рукою, коли це необхідно, і приховують їх з виду, коли такої потреби немає. Етикетку варто розміщувати на кришці, якщо банки стоять вертикально, або на бічній поверхні ємності, якщо вони лежать або під нахилом.
- В ряд
Вузькі довгі полиці, як не можна краще підходять для зберігання спецій. Такими полками можна заповнити простір на робочій поверхні під верхніми шафами біля плити.
- Лабораторія зі спеціями
Створіть простий доступ до ваших улюблених спецій, зробивши їх портативними. Заповніть невеликі ємності зі спеціями і встановіть їх на тримачі. Коли спеції закінчуються, дозаправляйте пробірки з запасів, які можуть зберігається в іншому місці на кухні.
- Стійка зі спеціями
Багаторівневу стійку зі спеціями можна прикріпити на глухий кут кухонного острова. Така стійка може вміщувати не тільки спеції, але і різне невелике кухонне начиння.